Themawereld: duurzaamheid

Het onderwerp duurzaamheid is overal. Velen weten niet eens wanneer ze moeten beginnen met alle mogelijkheden om duurzamer te worden. Eén denkbaar antwoord: nu.

Pak dingen aan en doe ze gewoon. Koop bijvoorbeeld goede producten en diensten. Goed advies is bij ons altijd inbegrepen. Dat is de enige manier om tot een goede oplossing te komen.

Meetbare duurzaamheidsnormen – met de Enkelfähig Score.

Onze duurzaamheidswereld 367

Wij kiezen voor Enkelfähig. Met slimme koppen, slimme ideeën, en duurzame en hoogwaardige oplossingen doen wij ons best voor een leefbare toekomst, waarin wij toekomstige generaties willen zien opgroeien. Voor dit doel letten wij er bewust op welke producten wij aanbieden, hoe ze worden gemaakt en door wie wij ze laten leveren. Concreet betekent dit voor u dat u zich kunt verheugen op veel Enkelfähig-producten in ons assortiment, voorzien van de Enkelfähig Score.

Met behulp van de Enkelfähig Score zorgen wij voor meer transparantie in de productportefeuille en evalueren wij de drie basispijlers ecologie, economische efficiëntie en sociale compatibiliteit voor elk afzonderlijk product. Dit maakt het voor u nog gemakkelijker om duurzaamheid meteen te herkennen.

Samen voor een leefbare wereld: onze klantprojecten

Duurzaamheid + recycling

Onze duurzaamheidswereld 640

Project Vishay Elektronic

 • Flexibel, naar behoefte uitbreidbaar
 • Toekomstige eisen beter planbaar
 • Noodzakelijke componenten kunnen op elk moment worden gekocht
 • Oude stellingen worden opnieuw gebruikt
 • Reparatieservice op locatie

Recycling

Onze duurzaamheidswereld 640

Project Diakonie Ruhr-werkplaatsen

 • Er is een aparte ruimte gecreëerd voor werkzaamheden die speciale assistentie vereisen
 • Hiervoor is het oude systeemkantoor gedemonteerd en opnieuw opgebouwd
 • Adviserende competentie omtrent de werkplaatsverordening
 • Dankzij de renovatie kon op ruimte en bouwmaterialen worden bespaard

Onze duurzaamheidswereld ler

’Over duurzaamheid valt veel te zeggen. Maar dat hoeft niet per se. Het kan ook gewoon worden gedaan!’

Lisa Blumenstock
Duurzaamheidsmedewerker bij kaiserkraft

Goed en duurzaam inkopen kan zo eenvoudig zijn.

Onze duurzaamheidswereld 367

Duurzame alternatieven in de Enkelfähig shop

 • Groeiend assortiment duurzame producten
 • Gemarkeerd met de Enkelfähig Score
 • De duurzamere alternatieven in de winkelwagen
Onze duurzaamheidswereld 367

Transportuitrusting met een lange levensduur

 • Sterke constructie voor een lange levensduur
 • Onderhoudsgemak vergroot de efficiëntie van de apparatuur
 • Gewichtsreductie door gebruik van lichte materialen, nieuwe constructiemethoden
 • Gebruik van materialen waarvoor bewust met hulpbronnen is omgegaan
 • Vermindert de noodzaak om onderdelen te vervangen of nieuwe aankopen te doen
Onze duurzaamheidswereld 367

Hoogwaardige werkplaatsuitrusting

 • Minimaal aantal nieuwe aankopen door solide constructie
 • Duurzaam en daardoor een langere gebruiksduur
 • Gemakkelijk te onderhouden en te repareren
 • Creëert een efficiënte en productieve werkomgeving

Samen kunnen we elke klus klaren

Diensten: Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar een goede service maakt echt het verschil. Niet alleen in termen van klanttevredenheid, maar ook in termen van duurzaamheid. Het is goed dat wij aan beide voldoen. Geef ons gewoon u ’service-verlanglijstje’ en wij zorgen ervoor.
Onze duurzaamheidswereld ler

Originele reserveonderdelen

Onze originele reserveonderdelen worden gemaakt op basis van de modernste productietechnieken. Ze staan dus gedurende de hele levensduur voor hoge kwaliteit, pasnauwkeurigheid en langdurige zekerheid. Inclusief snelle levering en korte inbouwtijden.

Uw duurzame voordelen
Door originele reserveonderdelen te leveren, kunnen bijvoorbeeld defecte onderdelen worden vervangen in plaats van dat het hele product moet worden vervangen. Dit vermindert het verbruik van grondstoffen en afval, en leidt tot een langere levensduur van het product.

Onze duurzaamheidswereld ler

Montageservice op aanvraag

Ons serviceconcept reikt tot bij u en nog een beetje verder. Als u dat wenst, kunnen wij ook de montage van uw bestelde producten overnemen in uw kantoor, werkplaats of opslagruimte: bijvoorbeeld systeemkantoren, opbergstellingen of sociale ruimtes. Onze vakmensen monteren stellingen, kasten, werkbanken en nog veel meer professioneel en netjes − per slot van rekening kent niemand onze producten beter dan wij.

Uw duurzame voordelen
Een juiste montage garandeert een optimaal gebruik en voorkomt voortijdige schade. En de correcte verwijdering van verpakkingsafval maakt het mogelijk om waardevolle materialen terug te winnen en voorkomt milieubelastend storten.

Onze duurzaamheidswereld ler

Reparaties

Ondanks de hoge productkwaliteit zijn defecten helaas niet altijd uit te sluiten. Maar omdat kapot niet gelijkstaat aan kapot, repareren wij graag wat eigenlijk niet meer functioneel is. En als een reparatie niet meer de moeite waard is, bieden wij u graag een alternatief product aan. Lees hier meer.

Uw duurzame voordelen
Repareren in plaats van weggooien: wat kapot is, kan weg? Wacht liever even. In veel gevallen kunnen dingen worden gerepareerd en vaak loont een reparatie. Lees hier verder.

Producten met lange garantietermijnen

Producten gemaakt van gerecycled materiaal of voor recycling

EcoVadis en de gedragscode voor leveranciers

Hoe kunnen we onze eigen toeleveringsketen duurzamer maken? Hoe kunnen we reageren op de vraag van klanten naar meer transparantie over ecologische, sociale en economische aspecten binnen onze toeleveringsketen?

Door gewoon te beginnen. Dat deden wij al in 2013! En vandaag, met EcoVadis en de gedragscode voor leveranciers, zijn wij pioniers en rolmodellen in de sector.

Pas in 2022 behaalden wij de hoogste score op het gebied van arbeids- en mensenrechten en duurzame inkoop, en ontvingen wij voor de tweede keer de gouden medaille van de EcoVadis-certificering. In 2019 ontvingen wij overigens voor het eerst goud en in 2017 zilver. Dit resultaat plaatst ons in de top 3% van performers en in de top 1% van de sector.

Wij zijn erg blij dat onze inspanningen om duurzaam te opereren opnieuw positief zijn beoordeeld door een neutrale partij. De duurzaamheidsbeoordelingen helpen ons om ons voortdurend te verbeteren op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, zakelijk gedrag en toeleveringsketen. Op deze manier identificeren wij gezamenlijk het potentieel voor verbetering en bevorderen wij tegelijkertijd een vertrouwensvolle, transparante samenwerking.

Zo weten wij zeker dat wij de voor ons beste leveranciers hebben geselecteerd. En het beste voor u: in zekere zin werkt u via ons samen met milieubewuste leveranciers. En als dit punt past in uw eigen MVO-strategie, zeggen wij: Bingo.

Onze duurzaamheidswereld 046

Nog vragen?

Er is een nieuwe werkwereld nodig die goed is voor werknemers en nog beter voor bedrijven. Flexibele en aanpasbare werkplekken en ruimtes kunnen hiervoor vandaag de dag de koers uitzetten.

Met de juiste uitrusting en handige tips en informatie helpen wij u graag persoonlijk.

0252 - 461 300

verkoop@kaiserkraft.nl