Terug
Inkoophandboek Milieu

De serie cleanroomstoelen

Kwaliteitsvoordelen - dit biedt onze serie cleanroomstoelen:

Voor de vormgeving van ESD-werkstoelen is de norm EN 100 015/1 (voortaan IEC 1340-5-1) van doorslaggevende betekenis.

De keuring van werkstoelen volgens deze norm moet garanderen dat deze werkmiddelen geschikt zijn voor de uitrusting van ruimtes waarin componenten verwerkt worden die gevoelig zijn voor elektrostatische ontlading.

De serie cleanroomstoelen 666

Inhoud van de norm EN 100 015-1

(A) De oppervlakteweerstand van de rugleuning en de zitting moet tussen 104 Ω en 109 Ω liggen. De gemeten oppervlakteweerstand bij de bimos-producten ligt rond 106 Ω.

(B) De afleidweerstand van de rugleuning en de zitting naar de bodemelektrode moet tussen 7,5 x 105 Ω tot 1012 Ω liggen. De gemeten afleidweerstand bij de bimos-producten ligt rond 106 Ω.

Verzegelde bekleding

De kussens zijn aan de buitenkant verzegeld om het blaaseffect bij belasting van de kussens te voorkomen. De statische elektriciteit afvoerende, zwarte bekleding van kunstleer heeft een goede antislipwerking en zorgt ook bij gladde cleanroombekleding voor voldoende bescherming en een goede stabiliteit.

Elektrisch geleidingsvermogen

Onze cleanroomstoelen voeren statische elektriciteit in hoge mate af en bieden betrouwbare bescherming tegen elektrostatische lading.

Getest volgens EN 100 015-01

Als er lading ontstaat die zeer gevoelige componenten zou kunnen vernietigen, wordt deze naar de grond afgevoerd.

Onze topproducten uit dit handboek
Relevant
Aantal artikelen: 95
Onze topcategorieën uit dit handboek