Duurzaamheid

3 redenen waarom reparatie loont

2021/11/02

Wat kapot is, kan weg? Nou, wacht even. In veel gevallen kunnen machines, vervoersmiddelen en heftrucks worden gerepareerd. Vaak is zo'n reparatie de moeite waard, zowel op korte als lange termijn.

We bespreken in dit artikel:

  • welke voordelen reparatie biedt;
  • hoe u kunt bepalen of reparatie zin heeft, of dat u toch beter een nieuw product kunt kopen; en
  • hoe u gebreken kunt voorkomen.

Deze voordelen biedt reparatie

3 redenen waarom reparatie loont wt$

Duurzaamheid

Totdat er een spectaculaire uitvinding komt die alles verandert, geldt dat produceren energie kost, vooral als het om grote of complexe machines gaat. Als u in plaats daarvan kleine onderdelen vervangt, bespaart u zowel energie als materiaal én geeft u het goede voorbeeld qua duurzaamheid. In deze tijden waarin grondstoffen schaars zijn en we te maken hebben met een klimaatcrisis, zijn dit belangrijke argumenten die u ook gerust kunt aanhalen in uw communicatie naar buiten toe. Consumenten zijn immers steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid.

Belangrijk:
Zelfs als een nieuwe machine energie-efficiënter is dan zijn voorganger, duurt het vaak vele jaren voordat de energie die nodig is voor de vervaardiging ervan, wordt gecompenseerd.

3 redenen waarom reparatie loont wt$

Geldbesparing

In veel gevallen kost de nieuwe aanschaf van een kwalitatief goed apparaat of bedrijfsapparatuur twee keer zoveel als een reparatie. U bespaart dus een hoop geld als u kiest voor reparatie.
Maar pas op: Controleer of een reparatie op de lange termijn loont.

3 redenen waarom reparatie loont wt$

Efficiëntie

Afhankelijk van hoe snel een reparatie plaatsvindt, kunt u kostbare tijd besparen in vergelijking

met de wachttijd voor een nieuw apparaat. Dit is tijd waarin u uw werk niet kunt uitvoeren zoals u dat wilt. Het is natuurlijk doorslaggevend wie de reparaties uitvoert en hoe snel u aan de juiste reserveonderdelen kunt komen. Met een betrouwbare servicepartner aan uw zijde, speelt u op zeker.

Let ook op het volgende: Als een bepaald product niet meer verkrijgbaar is, zult u iets nieuws moeten kopen. Dit betekent dat er moet worden geschakeld en dat levert dus mogelijkerwijs extra inwerktijd op. Dit kan ook het arbeidsproces aanzienlijk vertragen.

Repareren: ja of nee? Zo komt u erachter

Repareren is niet altijd de beste oplossing. Er zijn ook situaties denkbaar waarin het beter is om een product te vervangen.

Deze vragen helpen u een goede keuze te maken:

Gebreken voorkomen

U wilt waarschijnlijk het liefst helemaal geen dure nieuwe aankopen doen of reparaties laten uitvoeren. U kunt geen van beide helemaal vermijden. Maar u kunt wel schade voorkomen en de levensduur van producten oprekken.

Dit begint al bij de aanschaf. Het oude adagium 'goedkoop is duurkoop' spreekt voor zich. Vooral bij producten die regelmatig worden blootgesteld aan zware belasting loont het om te investeren in kwaliteit en levensduur. Wees vervolgens voorzichtig met het product en pleeg regelmatig onderhoud. Zo maakt u de meeste kans dat uw aankoop lang goed blijft.

Reserveonderdelen en reparaties bij kaiserkraft

Wij van kaiserkraft repareren producten die u bij ons hebt gekocht. We gebruiken uitsluitend originele onderdelen. Zo blijft uw origineel ook echt origineel. Onze korte leverings- en installatietijden voorkomen dure stilstand. We vertellen het u ook eerlijk als een reparatie niet meer loont. We stellen een transparante kostenberekening op en een gedetailleerde omschrijving van de oorzaak van het gebrek, zodat u zicht heeft op alle kosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Neem vooral contact met ons op!

3 redenen waarom reparatie loont mg$

Neem contact met ons op!

Voor meer vragen kunt u gratis contact met ons opnemen.