7 tips voor het creëren van een natuurlijke buitenruimte

2020/06/24

Steeds meer bedrijfseigenaren vragen zich af hoe zij kunnen bijdragen tot natuurbehoud en bescherming van hulpbronnen door veranderingen in hun bedrijf door te voeren. Ons advies: Creëer een ecologische buitenruimte.

Niet alleen voelen uw werknemers zich er goed, maar u doet tegelijkertijd ook iets goeds voor de plaatselijke natuur. Het maakt ook een positieve indruk op klanten en zakenpartners wanneer u uw verantwoordelijkheid neemt en uw steentje bijdraagt aan het milieu.

In dit artikel krijgt u concrete tips over hoe u uw buitenruimte natuurlijker kunt vorm geven. Maar laten we eerst eens ingaan op de vraag waarom milieubewuster omgaan met uw buitenruimte de moeite waard is.

Waarom is een natuurlijke buitenruimte zo belangrijk?

Bijna de helft van het grondoppervlak in onze steden is geasfalteerd of bebouwd. Deze bodemafdekking heeft verscheidene negatieve gevolgen voor ons inheems ecosysteem:

  • Regenwater kan minder gemakkelijk in de grond sijpelen en het grondwaterpeil daalt.
  • De vruchtbaarheid van de bodem gaat verloren, omdat belangrijke bodemfuncties worden beperkt.
  • De habitat voor inheemse planten, insecten en kleine dieren zoals vogels wordt kleiner, met minder biodiversiteit tot gevolg.

Maar niet alle groene ruimte is hetzelfde. Ook een goed onderhouden gazon kan in ons ecosysteem niet dezelfde functie vervullen als een bloeiende weide. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat er schadelijke onderhoudsproducten worden gebruikt, om nog maar te zwijgen van de grote hoeveelheid water die wordt verbruikt om het onberispelijke gazon in stand te houden.

De inrichting van uw buitenruimte is dus een ideale gelegenheid om de verzegeling van onze oppervlakken te doorbreken en een natuurlijke tegenpool te creëren die bijdraagt tot de bescherming van hulpbronnen en diersoorten.

Daarom loont het om te investeren in een meer natuurlijke werkomgeving

Uw buitenruimte is natuurlijk van u. Het gebied maakt echter deel uit van het inheemse ecosysteem dat moet worden beschermd. Als u zorgt voor een buitenruimte die beter is aangepast aan de natuur, zal dit een positief effect hebben op het hele systeem. Bovendien kunt u een aantal voordelen voor uw bedrijf verwachten:

Hier is een handige checklist voor de juiste verzorging van uw buitenruimtes in elk jaargetijde.

Creëer een natuurlijke buitenruimte met deze 7 tips

Met deze voordelen in het achterhoofd, is het nu tijd om te implementeren. De volgende tips brengen u een paar stappen dichter bij een duurzame buitenruimte voor uw bedrijf:

We hopen dat de tips in dit artikeltje u helpen een natuurlijke buitenruimte te creëren. Wij geven u graag advies over geschikte producten voor uw buitenruimte.

7 tips voor het creëren van een natuurlijke buitenruimte mg$

Neem contact met ons op!

Wij staan voor uw vragen ter beschikking en beantwoorden deze gratis.