De beste tips voor het nieuwe Open Air Office

Buiten is het nieuwe binnen

2020/07/08

Gedachten dwalen af, ogen branden, het lichaam wil beweging. Na uren in een bureaustoel willen de meeste medewerkers maar één ding: de frisse lucht in.

Wat we intuïtief weten is al lang wetenschappelijk bevestigd: Een stimulerende omgeving, zuurstof, licht en lichaamsbeweging helpen ons om creatief en productief te blijven. Dus maak nu buiten een nieuw binnen! Nodig uw medewerkers met een goed ontworpen buitenruimte uit om de kantooromgeving te verlaten. Of het nu gaat om een dakterras, een tuin of een binnenplaats; elke open ruimte opent een breed scala aan mogelijkheden, veel meer dan alleen de inrichting van pauzes.

We hebben hier de beste tips voor het nieuwe openluchtkantoor voor u samengesteld.

In 5 stappen naar een succesvolle buitenruimte

De grote bedrijven laten zien hoe moderne buitenfaciliteiten eruit kunnen zien: Microsoft en Amazon hebben bijvoorbeeld vergaderruimtes in boomhutten geïnstalleerd en Facebook heeft een grote daktuin voor zijn medewerkers aangelegd. Dergelijke grootschalige projecten zijn natuurlijk niet realistisch voor de meeste kleine en middelgrote ondernemingen. Maar ook met een kleiner budget kunt u het potentieel van uw buitenruimte benutten.

We laten u zien welke inrichting belangrijk is en hoe u stap voor stap een prestatieverhogende en aantrekkelijke buitenruimte kunt ontwerpen. Laat u niet ontmoedigen als u geen grote open ruimtes heeft. U zult verbaasd zijn hoe snel een strook gras naast de ingang kan worden omgevormd tot een feel-good gebied. De grootte is niet doorslaggevend. Het gaat veeleer om functionele en doordachte inrichting.

Stel uzelf tijdens de planningsfase de vraag: Hoe moet mijn buitenruimte worden gebruikt? Uw antwoord op deze vraag is bepalend voor het concrete ontwerp. De volgende punten kunnen op uw lijst staan: Onze buitenruimte moet …

  • aanzetten tot bewegen
  • beschikken over retraite-gebieden voor creatieve pauzes
  • zorgen voor een plek om samen te lunchen
  • geschikt zijn voor vergaderingen in de open lucht
  • het bedrijfsimago vertegenwoordigen
  • het bureau af en toe in de zomer vervangen
  • ook af en toe een afterwork-event kunnen herbergen
  • uitnodigen tot informele gesprekken

Tip: Betrek er ook uw medewerkers bij. Misschien zijn er behoeften waar u niet meteen aan gedacht zou hebben.

Ontspan buiten en laad uw batterijen op

Eigenlijk is er maar één gouden regel voor uw pauze: verlaat het bureau! Of uw medewerkers u nadoen of liever voor hun computerscherm staan of in de pauzeruimte eten, u zult er helaas nauwelijks invloed op hebben, want pauzes zijn vrijetijdsbesteding. Daarom kunt u niet vooraf bepalen hoe de ideale pauze moet worden geregeld, maar u kunt wel het goede voorbeeld geven.

Zo houdt u uw buitenruimte veilig en opgeruimd

Uw buitenruimte komt alleen tot zijn recht als deze altijd wordt onderhouden en verzorgd. Om ervoor te zorgen dat u en uw medewerkers zonder aarzeling gebruik kunnen maken van de buitenruimte, dient u ook een aantal veiligheidsaspecten in acht te nemen.

Tip: Betrek er ook uw medewerkers bij. Misschien zijn er behoeften waar u niet meteen aan gedacht zou hebben.