Correct afvalbeheer in het bedrijf: Zo motiveert u uw medewerkers

2020/07/01

Als manager weet u hoe belangrijk het is dat uw bedrijf een bijdrage levert aan de bescherming van het milieu en het behoud van hulpbronnen. Een goed afvalbeheer speelt hierbij een grote rol. Wat er precies moet worden nageleefd, is vastgelegd in de huidige wetgeving inzake afvalverwijdering.

Als u zich in de theorie heeft verdiept, rijst de vraag over de praktische uitvoering: hoe kunt u deze talrijke voorschriften in het dagelijks leven met rechtszekerheid implementeren? Alle medewerkers moeten samenwerken om dit te bereiken. In dit artikel krijgt u belangrijke tips voor de uitvoering van uw afvalbeheer.

  • Hoe u de afvalvoorschriften het beste communiceert
  • Hoe u uw medewerkers kunt motiveren om hiermee ook rekening te houden
  • Welke afvalbakken er in welk bedrijfsonderdeel gebruikt worden

Dit is de beste manier om uw medewerkers te informeren over de afvalwetgeving

Uw medewerkers kunnen alleen bijdragen aan een correct afvalbeheer als ze volledig geïnformeerd zijn en precies weten wat ze moeten doen. Wij stellen een communicatiestrategie voor in drie stappen:

Zo gaat het: Het motiveren van medewerkers om de afvalwetgeving te implementeren

Communicatie is de eerste belangrijke stap. Er zijn echter andere maatregelen die u kunt nemen om de kans te vergroten dat de richtlijnen altijd correct worden geïmplementeerd in uw bedrijf.

De juiste afvalbakken voor elk bedrijfsonderdeel

Voor elk type afval moet de juiste bak beschikbaar zijn. Er mag op geen enkel moment worden getwijfeld aan de vraag welk afval waar thuishoort. Hieronder leest u welke afvalbakken in welke gebieden van het bedrijf essentieel zijn.

Voor verdere vragen staan wij gratis tot uw beschikking onder het telefoonnummer 0252 - 461 300. Of stuur ons een e-mail naar verkoop@kaiserkraft.nl.