Gebruik en onderhoud de buitenruimte van uw bedrijf op de juiste manier – hier leest u hoe!

2020/06/19

Dag in, dag uit maken we er gebruik van en toch besteden we er meestal weinig aandacht aan: de buitenruimte van het bedrijf. Maar er ligt daar veel onopgemerkt potentieel: uw buitenruimte is niet alleen verantwoordelijk voor de eerste indruk van uw bedrijf, maar draagt ook bij tot het welzijn van uw werknemers.

De grote bedrijven laten zien hoe moderne buitenfaciliteiten eruit kunnen zien: Microsoft en Amazon hebben bijvoorbeeld recentelijk vergaderruimtes in boomhutten ingericht en Facebook heeft een grote daktuin voor zijn medewerkers aangelegd. Dergelijke grootschalige projecten zijn natuurlijk niet realistisch voor de meeste kleine en middelgrote ondernemingen. Maar ook met een kleiner budget kunt u het potentieel van uw buitenruimte benutten.

In dit artikel leest u over de voordelen van een goed gebruikte buitenruimte, vier manieren om uw buitenruimte te gebruiken en met welke veiligheidsaspecten u rekening moet houden. Wij geven u ook een checklist hoe u uw buitenruimte in elk seizoen correct kunt onderhouden.

Ontdek het volledige potentieel van uw buitenruimte.

Goed onderhouden, uitnodigende buitenruimtes zijn meer dan alleen een mooie aanvulling op uw kantoorruimte. Een aantrekkelijke buitenruimte komt uw bedrijf op vele manieren ten goede:

Professionele uitstraling van uw bedrijf

De buitenkant is het eerste wat klanten en zakenpartners zien wanneer ze uw bedrijf bezoeken. Een positieve eerste indruk draagt bij tot uw imago als professionele, betrouwbare zakenpartner.

Ontspanningsruimte voor uw werknemers

Om uw werknemers efficiënt te laten werken, hebben ze creatieve pauzes nodig. Een groene buitenruimte is de ideale plek om tijdens de lunchpauze nieuwe energie op te doen. Studies hebben bevestigd dat zelfs een kort verblijf in de natuur bewezen stress vermindert.

Uitbreiding van uw kantoorruimtes

Heeft u er ooit over nagedacht om vergaderingen bij mooi weer buiten te houden? De nieuwe omgeving en de frisse lucht stimuleren de creativiteit.

4 manieren om meer uit uw buitenruimte te halen.

Of het nu gaat om een patio, een balkon of een groenstrook, er zijn verschillende manieren om elk type buitenruimte creatief te gebruiken en in te richten. Hier zijn onze ideeën over hoe u het beste uit uw buitenruimte kunt halen:

Zitgelegenheid

Praktische zithoeken die uw werknemers kunnen gebruiken om te eten of voor een vergadering mogen niet ontbreken in uw buitenruimte. Vooral groepszitbanken met een ingebouwde tafel zijn hier perfect voor. Als u het graag wat gezelliger hebt, kunt u ook hangmatten installeren of loungestoelen plaatsen. Dit garandeert ontspannende pauzes.

Groen

Een uitzicht op het groen werkt altijd ontspannend. Wees daarom royaal bij het beplanten van uw buitenruimte. Gazons, bloemperken, heggen, bomen en struiken zorgen voor een aangename sfeer. Het is het beste om groenblijvende, winterharde planten te kiezen, zodat uw buitenruimte in elk seizoen mooi is om naar te kijken. U kunt de groene zone ook verfraaien met een vijver of fontein.

Praktisch

Natuurlijk moet uw buitenruimte er niet alleen goed uitzien, maar ook functioneel zijn. Als u ook buiten wilt werken, kunt u niet zonder wifi en stopcontacten. Misschien kunt u zelfs een whiteboard installeren. Komen veel van uw werknemers met de fiets? Dan heeft u een fietsenrek of afdak voor de fietsen nodig. Afvalbakken en asbakken voor rokers mogen ook niet ontbreken.

Sociaal

Een teamuitje tussen werknemers hoeft niet altijd elders plaats te vinden. De buitenruimte is de ideale plek voor een after-work event dat uw team in een ongedwongen sfeer samenbrengt en het gemeenschapsgevoel versterkt. Wat dacht u van een barbecue of spelletjesavond? U kunt ook de gezinnen van uw werknemers uitnodigen om mee te doen.

Zo houdt u uw buitenruimte veilig en netjes.

Uw buitenruimte komt alleen tot zijn recht als deze altijd wordt onderhouden en verzorgd. Om ervoor te zorgen dat u en uw medewerkers zonder aarzeling gebruik kunnen maken van de buitenruimte, dient u ook een aantal veiligheidsaspecten in acht te nemen:

Hoe u uw buitenruimte in elk seizoen goed kunt onderhouden.

Elk seizoen brengt andere onderhoudsuitdagingen met zich mee. Met onze checklist is uw buitenruimte altijd goed onderhouden en veilig.

De buitenruimte correct gebruiken en onderhouden mg$

Neem contact met ons op!

Wij staan voor meer vragen tot uw beschikking.