E-Business bij kaiserkraft

2020/07/01

kaiserkraft was goed voorbereid toen e-commerce in 1999 centraal kwam te staan in de Europese handel. Al sinds 1995 worden onze producten voor de inrichting van bedrijf, kantoor en magazijn in een media neutrale database, een zogenaamd productinformatiesysteem (PIM), elektronisch geregistreerd. Voor het aanleggen, beheren en verder ontwikkelen van de productgegevens werd zelfs een speciaal contentmanagementteam gevormd. Op dit moment zijn meer dan 80.000 producten elektronisch beschikbaar in deze database. Een groot voordeel voor onze klanten omdat met een druk op de knop informatie voor de onlineshop en de klant specifieke catalogi wordt geproduceerd. In de afgelopen 20 jaar is de inhoud van de catalogus continu kwalitatief verbeterd. Productteksten, kenmerken, afbeeldingen en extra trefwoorden op productniveau, die de klant bij de keuze van de producten helpen, worden continu aangevuld. Dit is voor onze klanten die gebruikmaken van elektronische inkoopsystemen van groot belang omdat het functioneren van dergelijke systemen sterk afhangt van de kwaliteit van productgegevens. Als totaalleverancier van benodigdheden voor het bedrijf blijven wij onze kerncompetentie om naadloos aan te sluiten op uw inkoopprocessen verder ontwikkelen en putten hierbij uit de kennis van onze internationale organisatie. Wij beschikken immers over vergaande ervaring met het bouwen en onderhouden van een online platform dat alle hedendaagse eisen overtreft.

Wij delen deze kennis graag, bij vragen staat het team e-commerce/e-procurement altijd voor u klaar!

Key account referenties

Al jaren werken wij met succes met gerenommeerde, grote ondernemingen samen.

Daartoe behoren concerns als

E-Business abb
E-Business tis
E-Business ens
E-Business ips

Voordelen voor key accounts

Wat maakt ons aantrekkelijk voor onze key accounts? Onze idealen ten aanzien van duurzaamheid, projectinrichting, e-procurement, logistiek, technisch advies en internationale aanwezigheid zijn voor klanten criteria die kaiserkraft doen uitblinken. Voor onze key accounts is het namelijk essentieel dat zij met minder belasting voor het milieu en volgens efficiënte bestelprocedures zaken kunnen doen met een betrouwbare partner.

eProcurement

Benut de vele mogelijkheden en voordelen van ons productinformatiesysteem (PIM). Naast een klant specifieke webshop (Customized Web) bieden wij u integratie binnen een SAP-OCI-webshop of een Ariba-PunchOut-webshop. Aan u de keuze:

Customized Web

Het individuele alternatief voor een geoptimaliseerde materiaalaanvoer zonder e-procurementsysteem.

Wij bieden onze klanten die behoefte hebben aan een klant specifieke inrichtingen van de webshop Customized Web oplossingen waarbij uw individuele assortimenten in een unieke omgeving, alsook met uw eigen bedrijfslogo op de website van kaiserkraft te benaderen zijn. Zowel individuele budgetgrenzen, en geautoriseerde gebruikers kunnen variabel door u worden beheerd. Bovendien zijn speciale, op uw wensen afgestemde aanpassingen mogelijk.

Een overzicht van de functionaliteiten:

 • Uitgebreide en eenvoudige zoekfuncties;
 • Gedetailleerde productgegevens inclusief afbeeldingen en beschrijvingen;
 • Beheer van de bestelsjablonen;
 • Beheer van aflever- en factuuradressen;
 • Orderhistorie met vele intelligente functies.

SAP-OCI

U gebruikt SAP en wilt graag via OCI (Open Catalog Interface) onze webshop aan uw systeem koppelen? Geen probleem. Via onze SAP-OCI-webshop kunt u uw eigen bestelsjablonen samenstellen en deze in uw SAP-systeem integreren waarmee u vanuit uw SAP-systeem producten bij ons bestelt. Indien gewenst, passen wij de SAP-OCI-webshop individueel aan uw behoeften aan. Zowel uw individuele prijzen als voor u opgeslagen productgegevens en assortimenten staan in de webshop ter beschikking en worden aan de OCI-interface overgedragen.

Momenteel ondersteunen wij de formaten OCI 2.0 – 5.0.

Ariba-PunchOut

Naast de OCI-webshop bieden wij u ook een Ariba PunchOut-webshop. Daarmee kunt u de benodigde productinformatie naar uw inkoopsysteem doorsturen. Ook hier zijn zowel de voor u geldende prijzen als de productgegevens en assortimenten opgeslagen.

E-Procurement

E-procurement – afgestemd op uw bedrijf

Bespaar tijd en geld middels systeemintegratie met uw SAP-systeem (SAP-OCI) of andere systemen (bijv. Ariba PunchOut). Onze experts ondersteunen u met het doelgericht optimaliseren van uw assortiment en bestelprocedures. U heeft één totaalleverancier voor bedrijfsbenodigdheden en uw budgetten worden optimaal beheerd.

Jarenlange ervaring, het continue beheer van ca. 80.000 producten en onze flexibele database zijn de pijlers waarop kaiserkraft’s succes op het gebied van e-procurement rust.

Onze artikelen zijn geclassificeerd volgens internationale standaarden waaronder eCl@ss en UNSPSC (alle versies). Wij passen echter ook probleemloos uw classificaties en categorieën toe. Diverse UOM-sets staan u ter beschikking. Orders en facturen verzenden desgewenst in elektronische vorm als onderdeel van onze verminderde milieu-impact. Geheel zoals u het wenst!

Voorbeelden van de dataformaten:

 • BMEcat
 • CIF
 • Excel
 • XML
 • ...andere specifieke formaten


Alle standaardformaten evenals uw eigen catalogusformaten worden ondersteund.

Hebt u vragen over het thema e-procurement?
Neem dan contact op met mevrouw Mix en haar team: e-procurement@kaiserkraft.nl

Electronic data interchange (EDI) – Integratie

Door de jarenlange ervaring met de elektronische uitwisseling van handelsdocumenten (EDI), zoals bestellingen, orderbevestigingen, leveringsberichten en facturen, mogen wij onszelf inmiddels experts op dit gebied noemen. Wij ontwikkelen en werken binnen gestandaardiseerde interfaces. Een groot voordeel voor klanten met een groot bestelvolume omdat u met een koppeling aan ons goederenbeheersysteem tijd en geld bespaart. Een transparante en volledig elektronische weergave van zakelijke processen staat daarbij centraal.

Zo zijn talrijke klant e-procurementsystemen en verschillende marktplaatsen reeds met succes gekoppeld en blijven wij onze expertise op dit gebied continu verder ontwikkelen.

Naast de hierboven genoemde formaten zijn ook individuele dataformaten mogelijk. Neem gerust contact met ons op. Onze experts uit het team e-commerce/e-procurement hebben vast en zeker een geschikte oplossing voor uw bedrijf. Hier vindt u de contactgegevens.

Elektronische platformen

Inmiddels is de elektronische catalogus van kaiserkraft op meerdere marktplaatsen te vinden. Daarbij horen zowel open als gesloten systemen, bijv.:

E-Business iba
E-Business rer
E-Business teo
E-Business all
 • een onderneming van KAISER+KRAFT, Hoffmann Group, Keller&Kalmbach, Hagemeyer;
 • leveranciersplatform;
 • kosteloos gebruik voor alle klanten