Bespaar tijd en geld

6 tips voor een efficiënt magazijnbeheer

2020/08/31

Of het nu gaat om een onopvallende kelderruimte of een hightech-hal – het materiaalmagazijn is de spil van uw bedrijf. En dus ook een van de belangrijkste kostenfactoren. Bovendien investeren vooral kleine en middelgrote bedrijven vaak veel – te veel? – werktijd in magazijnbeheer.


Een efficiënte inrichting van uw magazijn en de bijbehorende processen beïnvloedt de hele waardeketen. Het is daarom essentieel voor uw succes om uw magazijnbeheer regelmatig onder de loep te nemen en zo nodig aan te passen. Uw doel: een goed uitgerust magazijn dat u geld en tijd bespaart.

Welke eisen stellen kleine of middelgrote bedrijven aan hun magazijnbeheer?

Middelgrote bedrijven werken anders dan grote bedrijven. Ze stellen dan ook bijzondere eisen aan een ideaal depot:

  • Het gebruik moet functioneren met weinig personeel
  • Ook kleine ruimtes moeten optimaal worden benut
  • Onnodig hoge kosten door materiaalopslag moeten worden vermeden
  • Het dagelijks magazijnbeheer mag zo min mogelijk tijd kosten


Kortom: het perfecte magazijn past als een goed gesmeerd tandwiel in de bestaande processen van uw bedrijf en genereert geen wrijvingsverliezen. Zo bespaart u waardevolle middelen zoals werknemers, bedrijfsruimte en kapitaal.

Efficiënt magazijnbeheer wt$

Wat echt belangrijk is in een magazijn: 6 tips uit de praktijk.

Er zijn veel verschillende methoden en benaderingen voor magazijnoptimalisatie. Maar welke zijn echt relevant voor het kleine en middelgrote bedrijven? We hebben een best-of-lijst met tips voor u samengesteld. Alle suggesties kunnen goed worden uitgevoerd in kleine tot middelgrote bedrijven en stellen u in staat kansen om uw depot te verbeteren te herkennen en te grijpen.

Efficiënt magazijnbeheer mg$

Neem contact met ons op!

Wij staan voor uw vragen ter beschikking en beantwoorden deze gratis.