6 tips

Juist verpakken

2020/04/28

Alles goed ingepakt!

Kent u dat? Een pakketje wordt bezorgd, maar het is helemaal ingedeukt, verfrommeld en opengescheurd. Hopelijk is de inhoud nog heel, denkt u dan. Zulke gevallen zijn niet altijd de schuld van de bezorger. Vaak ligt het gewoon aan de verkeerde verpakking. Te grote of te dunne kartonnen dozen, te weinig vulling en er is te veel beweging binnen het pakket mogelijk.

U weet waarschijnlijk al wat belangrijk is als het gaat om verpakkingsmateriaal en hoe u bovenstaand scenario kunt voorkomen. Toch willen wij u in zes belangrijke stappen laten zien hoe uw pakketten voor hun reis perfect kunnen worden ingepakt.

1. Wegen en verpakken – geschikte kartonnen dozen

Ten eerste moet u uw goederen zeker wegen. Dit bespaart verzendkosten en verdere kosten, omdat de kwaliteit van het karton minder mag zijn als de inhoud licht is. Hetzelfde geldt voor alles wat niet breekbaar is. Zware en breekbare artikelen vereisen echter een bijzonder veerkrachtige en meerlaagse kartonnen verpakking waarvan het gewicht dan een rol kan spelen bij de portokosten.

Met een compacte weegschaal, tafelweegschaal, telweegschaal of platformweegschaal kunt u allerlei voorwerpen van elk formaat tot op de milligram nauwkeurig wegen.

Vouwdoos of verhuisdoos, verzendenvelop of kartonetiket: de keuze op uw paktafel moet ruim genoeg zijn om verschillende voorwerpen doeltreffend in te pakken.

2. Ondersteunen en beschermen – vulling opbouwen

Hoeveel artikelen moeten er in het pakket en hoe breekbaar zijn ze? Het antwoord bepaalt het type en de hoeveelheid van uw beschermende materialen. Breekbare voorwerpen moeten goed worden opgevuld: met noppenfolie en schuimfolie, maar ook met rollen golfkarton en pakpapier. Niets mag wegglijden, zodat noch de pakketwand, noch de rest van de verzonden goederen worden beschadigd. Beschermnetten voor het oppervlak voorkomen lelijke krassen en deuken.

3. Verpakken en inpakken – hup, in de zak

Breekbaar en kwetsbaar materiaal verzenden? Met zakken van luchtkussenfolie en zakken met een druksluiting kunt u zulke dingen goed beschermen. Kleine voorwerpen gaan niet verloren in kleine zakjes en documenten kreuken niet. Voor de pakbonnen bieden wij ook insteekhoezen voor documenten aan.

4. Sluiten en lijmen – klep dicht, lijm erop

Het volledige pakket wordt verzegeld met het geschikte plakband uit de automaat, met natte lijm of met een nietmachine. Waarschuwingsstroken en etiketten zijn nuttig voor kwetsbare goederen.

5. Stretchen en krimpen – stabiliteit is alles

Om ervoor te zorgen dat niets wegglijdt wanneer er meerdere pakjes op de pallet liggen, wordt alles strak omwikkeld met stretchfolie en met behulp van een machine of een handdispenser. Krimpfolie helpt bij het verzenden van grote goederen zonder kartonnen doos: het omsluit en beschermt de goederen op de pallet. Beschermenhoeken en randbeschermers zorgen voor extra veiligheid.

6. Omsnoeren en laden – nu wordt het afgerond

Door omsnoering kan de gewichtsverdeling tijdens het laden beter in evenwicht worden gebracht. Transportschade is dus minder waarschijnlijk, hoezeer vrachtwagens of containers ook schokken. Afhankelijk van het gewicht, de grootte, het type en de opslagplaats van de te vervoeren goederen, zijn er verschillende spanbanden en bijbehorende span- en sluitapparaten. Het productassortiment gaat van PP en PET via textiel-, weefsel- en composietbanden tot polyester- en staalbanden.

Bij ons zijn niet alleen alle omsnoeringsbanden verkrijgbaar, maar ook bijbehorende span- en sluitapparaten. Deze bieden wij ook in praktische sets aan.

Inpakken als een pro mg$

Neem contact met ons op

We zijn beschikbaar om eventuele verdere vragen kosteloos te beantwoorden