Thuiskantoor

11 tips om succesvol vanuit huis te werken

2020/08/31

Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers de mogelijkheid om thuis te werken. Het zogenaamde thuiskantoor biedt echter enkele uitdagingen. Om echt productief te zijn in het thuiskantoor, is het niet voldoende om de laptop gewoon open te klappen. De thuiswerkplek moet goed ingericht en de werkdag goed georganiseerd zijn, zodat er een nieuw werkritme kan ontstaan.

Om het werken tussen uw eigen vier muren soepel te laten verlopen, geven we u waardevolle tips over het inrichten van uw werkplek, het organiseren van uw werkdag en het virtueel samenwerken met uw collega's.

Wat er komt kijken bij het inrichten van een thuiskantoor

Het eerste dat u in uw huis dient te doen, is een ruimte creëren waarin u opgeruimd en geconcentreerd kunt werken. Als de werkplek slim is ingericht, is het gemakkelijker om mentaal over te schakelen naar de kantoormodus. Omgekeerd is het ook gemakkelijker om na een werkdag “thuis” te komen. Met deze vier tips overwint u de uitdagingen die het thuiskantoor u biedt:

Hoe u uw werkdag goed organiseert

Nadat uw thuiskantoor goed is ingericht en uitgerust, staat niets een productieve werkdag meer in de weg. Helaas is de realiteit thuis vaak anders door veel afleiding en een gebrek aan routine. De volgende vier tips helpen u om uw werkdag thuis effectief te organiseren:

Hoe u virtueel samenwerkt met uw collega's

Wanneer alle collega's thuiswerken, ontstaan er compleet nieuwe uitdagingen op het gebied van samenwerking. Met de volgende drie tips staat niets succesvol teamwerk vanuit het thuiskantoor in de weg.


Bent u op zoek naar de geschikte uitrusting voor uw thuiswerkplek? Van bureaustoelen en ergonomische bureaubenodigdheden tot reinigingsmiddelen: alles voor uw nieuwe thuiskantoor vindt u hier.

Organisatie van uw thuiskantoor mg$

Neem contact met ons op!

We zijn beschikbaar om eventuele verdere vragen kosteloos te beantwoorden