Equipped for mobility

Tijd om uzelf te ontlasten

2021/02/24
Of het nu gaat om een bakfiets, een cargo e-bike of een elektrische step – de klassieke fiets heeft al lang grotere, modernere en vooral beduidend krachtigere concurrenten.

(Elektrische) bakfietsen en zijn niet meer weg te denken uit de stad. Bovendien worden ze steeds populairder als praktische metgezel die innovatief rijplezier combineert met eenvoudig nut. En ze vervangen ook steeds meer de auto op weg naar het werk.

Dit is ook een verheugend feit met betrekking tot het thema e-mobiliteit en onderstreept de nadruk die veel landen nu leggen op nieuwe technologieën. Zo ontstaat de stimulans voor de consument en voor verdere technologische ontwikkeling. Technologische ontwikkelingen op het gebied van accukosten, accucapaciteit en oplaadvermogen maken elektrische voertuigen in het algemeen ook betaalbaarder en aantrekkelijker.

Geen wonder dus dat volgens een recente studie van statista.com de verkoop van bakfietsen in Europa tussen 2018 en 2020 meer dan verdubbeld is. En de trend is stijgend. Is dit verrassend? Nee, want de voordelen van dit innoverende vervoermiddel zijn zo goed als evident.

Wat zijn de voordelen van een bakfiets?

Snelheid en flexibiliteit

In vergelijking met bijvoorbeeld het gebruik van het openbaar vervoer, bent u met een bakfiets veel flexibeler. U kunt immers zelf bepalen wanneer en van waar u precies vertrekt. En hoe zit het met in de file staan? Dat is verleden tijd. Net als het vervelende zoeken naar een parkeerplaats.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Wie een bakfiets rijdt in plaats van een auto, beschermt automatisch het milieu. Omdat bakfietsen en ook elektrische bakfietsen geen uitstoot produceren, efficiënt zijn en zelfs kosten besparen; ze hebben immers geen benzine nodig.

Sportiviteit en gezondheid

Wie ervan uitgaat dat rijden op een e-bike alleen iets is voor mensen die het gemakkelijker willen, heeft het mis. Want net als ’gewoon’ fietsen bevordert het rijden op een bakfiets of elektrische bakfiets ook de conditie en gezondheid – en traint dit het cardiovasculaire systeem, de spieren en de gewrichten. De aandrijving wordt alleen ondersteund door uw eigen spierkracht en ’op de pedalen’ staan.

Praktische hulp en moeiteloos transport

Met een bakfiets kunt u alles wat u wilt snel en flexibel vervoeren in het dagelijks leven, op weg naar het werk of zelfs tijdens het werk. U bent zelfs langere afstanden of hellingen meester, ook met een zwaardere lading.

De verschillende soorten bakfietsen

  • (Eenvoudige) bakfietsen/elektrische bakfietsen met bagagedrager
  • Meersporige bakfietsen/elektrische bakfietsen (met 3 wielen)
  • Bakfietsen/elektrische bakfietsen met enkel spoor (met 2 wielen)
  • Bakfietsen/elektrische bakfietsen met frontlader (ook voor het vervoer van kinderen)
  • Commerciële bakfietsen en elektrische bakfietsen
  • Bakfietsen/elektrische bakfietsen voor koeriers- of bezorgdiensten

De voordelen van bedrijfsfietsen. Of: waarom steeds meer bedrijven bedrijfsintern anders denken

Ook bedrijven willen nog moderner, milieuvriendelijker en sportiever worden en doen daarom steeds vaker een beroep op bedrijfsfietsen of, voor interne doeleinden, op bakfietsen. Deze kunnen ook binnen het bedrijf worden gebruikt, bijvoorbeeld om sneller, gemakkelijker en met minder inspanning langere of frequentere afstanden af te leggen.

Om werknemers daadwerkelijk hun bedrijfsfiets te laten gebruiken om naar het werk te gaan, moeten de juiste voorwaarden worden geschapen. kaiserkraft biedt u verschillende ADFC-gecertificeerde fietsenrekken en fietsenboxen aan, oplossingen voor een veilige stalling van fietsen. Of het nu met vloersteunen, aanleunbeugels of wandstalling is. Zowel voor eenmalig gebruik als voor rijverbindingen en overdekte fietsgarages. Ziet u zelf maar.

Dus waar wacht u nog op? U kunt vertrouwen op deze bedrijfsfietsen

Vaak gestelde vragen en antwoorden

Tijd om uzelf te ontlasten mg$

Neem contact met ons op!

Wij staan voor uw vragen ter beschikking en beantwoorden deze gratis.