Hoge hygiënestandaards:

Vloeren schoonmaken eenvoudig gemaakt.

2020/06/05

In tijden van SARS-CoV-2 moeten onze handen en deurknoppen schoner zijn dan ooit. We ontsmetten, houden afstand en voeren onze schoonmaakroutines op. Per slot van rekening is hygiëne het allerbelangrijkste om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

De vloer, meestal het grootste oppervlak in de kamer, komt vaak op de tweede plaats als het op schoonmaken aankomt. Ten onrechte. Tijdens een werkdag komt de vloer immers in contact met straatvuil onder schoenen, en dankzij de zwaartekracht komt bijna elk vuildeeltje vroeg of laat ook terecht op het laminaat, het tapijt of de tegels.

Dit maakt de vloer tot een verzamelplaats van ziektekiemen en vuil, vooral in kantoren, werkplaatsen en magazijnen waar dagelijks veel mensen rondlopen. Bij het schoonmaken mag de vloer dus in geen geval worden vergeten. Onze tips laten u zien hoe u dat moet doen.

Onder het vergrootglas gelegd: dit is er gaande op de Nederlandse vloeren.

Van de vloer eten? Beter van niet. Hoe goed een ruimte ook wordt onderhouden, vuil is gewoon niet te vermijden. Maar wat hoopt zich daar eigenlijk op gedurende de dag?

  • Coronavirussen verspreiden zich o.a. via druppelinfectie. Als een getroffen persoon niest of hoest, komt het virus ofwel terecht op een andere persoon of valt het binnen een straal van 2 m op de grond. Het goede nieuws is dat het zich daar niet kan vermenigvuldigen door het gebrek aan vocht.
  • Trekt u uw schoenen uit op kantoor? Waarschijnlijk niet. Goed belopen schoenzolen zijn ideale dragers voor ongenode gasten. Ziekteverwekkers zoals de E. coli-bacterie hechten zich bijzonder goed aan rubberen loopvlakken en worden tijdens het lopen overgedragen op de kantoorvloer. Van daaruit verspreiden de bacteriën zich naar mensen, bijvoorbeeld via neergezette tassen tot aan mensen en kunnen zo infecties veroorzaken.
  • Het kantoor is een drukke plek, minstens acht uur per dag. Er wordt op het hoofd gekrabd, er worden verhitte discussies gevoerd en af en toe een boterham jullie weten. Daarom liggen er veel sporen van het dagelijks leven en niet-besmettelijke micro-organismen op de vloer: bv. steentjes, kruimels of haren.
  • Naast mensen dragen ook onze arbeidsmiddelen bij tot verontreiniging. Productiemachines produceren grote tot kleine deeltjes door bewerkingsprocessen en afslijting. Computers en printerstations produceren het bekende fijnstof dat zowel in de lucht als op de grond kan worden aangetroffen.

Schoonmaakplan voor hygiënische en schone vloeren.

Hygiënische maatregelen werken alleen als zij correct worden uitgevoerd. Dit geldt vooral als u niet alleen een visueel aantrekkelijk resultaat nastreeft, maar ook infectieketens wilt doorbreken. Geen twee vloerbedekkingen zijn hetzelfde. Elk type vloer vereist een speciale reiniging en verzorging.

  • Bescherm uzelf: draag voor alle reinigingswerkzaamheden met vocht handschoenen die voorkomen dat uw handen in contact komen met de reinigingsvloeistof. Deze handschoenen moeten aan de binnenkant droog zijn en blijven.
  • Gebruik de stofzuiger op de juiste manier: bij het opzuigen van gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën, houtstof of oplosmiddelen, moet u een geschikte industriële stofzuiger kiezen en de gebruiksaanwijzing volgen.
  • Gebruik de hogedrukreiniger op de juiste manier: voor een efficiënte reiniging met hoge druk moeten de mechanische, thermische en chemische variabelen correct zijn.Een regelmatige en professionele reiniging van de vloeren verlengt de levensduur ervan, beschermt tegen gezondheidsrisico's en verhoogt het welzijn. Geschikte producten hiervoor vindt u in onze hygiëneshop.

Maak vloeren goed schoon met {cms.var.company_name} mg$

Neem contact met ons op!

Wij staan voor uw vragen ter beschikking en beantwoorden deze gratis.