Zo maakt u het buitengebied van uw bedrijf winterklaar

2021/05/25

Het begint kouder te worden, de bomen verliezen hun bladeren en de lucht ruikt naar sneeuw. Tijd om de buitenfaciliteiten van uw bedrijf in winterslaap te brengen.

Wacht, nog één momentje.

Zorg ervoor dat u uw buitenruimte van tevoren winterklaar en weerbestendig maakt. Alleen met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen gazons, heggen en waterleidingen het koude seizoen goed doorkomen. We vertellen u wat belangrijk is.

Waarom u uw buitenruimte winterklaar moet maken

Natuurlijk kunt u in de herfst gewoon de bladeren van de paden ruimen, de asbakken legen en wachten tot de winter komt. Maar er zijn minstens 3 goede redenen om meer te doen:

De buitenruimte winterklaar maken wt$

Bescherming tegen beschadiging

Zonder voorzorgsmaatregelen kunnen temperaturen onder het vriespunt, sneeuw en ijs ernstige schade toebrengen. Dit begint met kapot tuinmeubilair en strekt zich uit tot gesprongen leidingen.

De buitenruimte winterklaar maken wt$

Mooi groen in de lente

Als u uw gazon, heggen en potplanten goed voorbereidt op de winter, kunt u volgend jaar weer genieten van stralend groen en prachtige bloemen. Anders bestaat het risico op kale plekken en dode planten.

De buitenruimte winterklaar maken 2-1

Minder werk na de winter

Een goede voorbereiding bespaart een hoop werk. In het voorjaar hoeft u dan geen schade te herstellen of extra werk te verzetten om uw groene ruimten nieuw leven in te blazen.

Wanneer is het juiste moment?

Er is geen vaste datum voor de voorbereiding op de winter. Als het in de late herfst nog warm is, kunt u langer wachten en omgekeerd. Het meeste werk kan het best worden gedaan tussen half oktober en begin november. Het wordt hoog tijd als de nachtvorst intreedt.

Checklist – hoe kan ik buitenfaciliteiten winterklaar maken?

Het winterklaar maken van de buitenruimte bestaat uit vele kleine klusjes. De belangrijkste op een rijtje:

Laatste tip – het loont om vooruit te denken

U kent het waarschijnlijk wel: de eerste sneeuw valt bij voorkeur wanneer niemand het verwacht. Zorg ervoor dat u alles bij de hand heeft en zorg tijdig voor strooigoed en, indien nodig, voor strooiwagens en strooicontainers. Zo kunt u de winter in alle opzichten met een gerust hart tegemoet zien.

De buitenruimte winterklaar maken img

Neem contact met ons op

Wij staan voor uw vragen ter beschikking en beantwoorden deze gratis.