Werktruien, werksweaters

Werktruien moeten aan twee voorwaarden voldoen: aan de ene kant moeten ze de dragers zichtbaar maken en dus voor meer veiligheid zorgen, en aan de andere kant moeten ze beschermen tegen koude temperaturen en de dragers warm houden. Sweatshirts in signaalkleuren zoals oranje en geel, die ook zijn voorzien van reflecterende strepen, zijn hiervoor bijzonder geschikt. Wij hebben echter ook werktruien zonder signaaleffect op voorraad, die bijzonder slijtvast zijn en toch zacht en comfortabel blijven. Vind uw werksweatshirt nu!

In de categorie Werktruien, werksweaters bieden wij u producten van de volgende merken aan: Leipold+Döhle.

Werktrui en werksweatshirt: hoge zichtbaarheid met verwarmend effectIedereen die buiten of in tochtige hallen werkt, is dankbaar voor elke warme laag. Werktruien en werksweaters combineren het draagcomfort van comfortabele vrijetijdsfavorieten met de veiligheidsvoorschriften van het dagelijkse werk. Laat de volgende koude bries maar komen!Welke werktruien zijn er?In principe bieden we herfst- en winterwerktruien in twee categorieën: enerzijds als waarschuwingskleding in oranje of geel, anderzijds als veelzijdige werkkleding voor bibberende professionals. Onze groene werksweatshirts zijn geschikt voor hoveniers, herentruien in blauw worden vooral besteld door ambachtslieden, zwart, kaki of rood passen vrijwel altijd.Werktruien in de waarschuwingskleuren oranje of geel voldoen met hun lange mouwen en volledige bedekking van het bovenlichaam aan de hoogste zichtbaarheidseisen – d.w.z. klasse 3 volgens EN ISO 20471 voor werkkleding met een waarschuwingsfunctie. Dat betekent dat u goed gekleed bent in een breed scala aan beroepen, zelfs bij slecht weer:  • Spoorweg- en wegwerkzaamheden

  • Bouwplaatsen en werkplekken in de buitenlucht

  • Waterbouwkundige werken

  • Werken met potentiële gevaren bij slecht zicht en slechte weersomstandigheden


Hoe kies ik werktruien voor de winter, de herfst en het tussenseizoen?Of het nu gaat om een werkshirt, een werkjas of zelfs een werksweater: de optimale pasvorm van uw kleding is een belangrijk element voor veiligheid en comfort. De trui mag niet te los of te strak zitten, zodat er een warmtekussen kan ontstaan tussen het textiel en de huid.Zorg er ook voor dat u zich moeiteloos en zonder beperkingen kunt bewegen in uw werksweatshirt – vooral als u veel taken boven uw hoofd of in andere posities uitvoert.Hoe was ik werktruien met hoge zichtbaarheid?Werkkleding moet relatief vaak worden gewassen – ook als deze gevoelige reflecterende strepen heeft. Om ervoor te zorgen dat ze hun helderheid niet verliezen, moet u uw werktruien altijd binnenstebuiten wassen, op lage temperaturen en zonder wasverzachter. Het is ook beter om de droger niet te gebruiken en uw werkkleding aan een hanger te lagen drogen.Zodra de reflectoren doffer, matter of zelfs ’blind’ worden, moet u de werktrui vervangen. Een pasvorm die niet meer optimaal is of warmteverlies – bijvoorbeeld door afnemende elasticiteit van de boorden – zijn ook goede redenen voor een nieuwe aankoop.We geven u graag meer tips over veiligheid op het werk en informeren u over ons assortiment werkkleding. Neem gewoon contact met ons op als uw vragen heeft.