Transportapparaat-wielen

In de categorie Transportapparaat-wielen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Proroll, Wicke, eurokraft basic, TENTE, Wagner, eurokraft pro.

Merk
Duurzaamheid
Wiellagering
Relevant
Aantal artikelen: 300
Wat denkt u: hoeveel gewicht kunnen wielen voor transportapparaten dragen? U zult vast zeggen dat er helemaal van af welke wielen voor welke transportmiddelen worden bedoeld. Juist. Toch hebben we wat nauwkeuriger gekeken en bepaald wat ons sterkste wiel is: met een draagvermogen van 800 kg is het wiel van de vorkroller voor hefwagens tot nu toe de winnaar. Daarbij hebben deze rollen een heel kleine wieldiameter. De kleinste is 82 mm. De vorkrollen worden gecombineerd met stuurwielen, die eveneens meer dan 400 kg kunnen dragen. Alles bij elkaar levert dat een draagvermogen op van meer dan 2 ton.

Terug naar het gemiddelde: een halfelastische rubberband, die u bijvoorbeeld kunt aanbrengen onder een rolcontainer of een aluminium bakwagen, draagt in zijn eentje ongeveer 120 kg. In combinatie met drie andere wielen kunt u daarmee dus ook gemakkelijk zware vrachten vervoeren.