Laadinfrastructuur

Wat maakt e-mobiliteit echt succesvol in bedrijven? Een gestructureerde, geplande en slim uitgevoerde laadinfrastructuur voor auto's, e-bikes en e-scooters!

Vermogen
Uitrusting
Stroomsterkte
Relevant
Aantal artikelen: 24

Laadinfrastructuur in bedrijven: tank nieuwe energie(ën) voor duurzaam succes!E-mobiliteit heeft niet alleen de manier veranderd waarop we over vervoer denken. Het verandert ook de manier waarop we tanken. Met laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen bouwt u aan een intern netwerk van tankstations dat meer kan doen dan alleen uw wagenpark op gang brengen.
Wat is laadinfrastructuur?Laadinfrastructuur biedt tankvoorzieningen voor elektrisch aangedreven voertuigen en vervoermiddelen. Afhankelijk van het type aandrijving bestaat deze infrastructuur uit laadpunten met wisselstroom of gelijkstroom, die ofwel stationair zijn ofwel rechtstreeks op een stopcontact zijn aangesloten.Het type, de distributie en het aantal laadpunten moeten zorgvuldig worden gepland en in een netwerk worden opgenomen, afhankelijk van het wagenpark, en gaan hand in hand met een fundamentele herschikking van uw energie- en brandstofbeheer. Dit betekent in eerste instantie hogere investeringen. Maar ten eerste komt de laadinfrastructuur in aanmerking voor subsidies en ten tweede is er op lange termijn geen ontkomen aan deze omschakeling. Omdat de toekomst aan de elektrische motor behoort.
Wat is slimme laadinfrastructuur?E-mobiliteit brengt niet alleen een revolutie teweeg in de milieubalans, maar opent ook volledig nieuwe netwerkmogelijkheden voor procesoptimalisering. Intelligente laadinfrastructuur kan op afstand worden bediend via mobiele apparaten en kan pieken in het elektriciteitsnet opvangen via intelligent laadbeheer. Bovendien hebt u met intelligente laadpunten altijd alle verbruiks- en tijdsgegevens in beeld en kunt u die direct optimaliseren met de software voor brandstofbeheer.
Wat zijn de voor- en nadelen van mobiele en stationaire laadstations?Stationaire laadstations leveren het vermogen en de consistentie die u nodig hebt om uw auto's en bestelwagens volledig op te laden. Zij vormen dan ook de ruggengraat van de laadinfrastructuur van het bedrijf en moeten de hoofdrol spelen bij de planning.Mobiele laadstations zijn compacter, goedkoper en kunnen door de gebruikers rechtstreeks aan standaardcontactdozen worden gekoppeld. Hun capaciteit is eindig, maar voldoende voor interne transportmiddelen zoals bedrijfsfietsen. Ze zijn niet geschikt voor uw wagenpark, ook al zijn er varianten die onderweg wat meer kilometers uit de motor kunnen halen, zoals een powerbank.In het algemeen berust een slimme laadinfrastructuur op een mix van beide varianten. Bovendien moet u er rekening mee houden dat bedrijfsvoertuigen met e-motoren ook een laadinfrastructuur bij uw werknemers thuis vereisen, afhankelijk van de overdrachtsovereenkomst.