Thermische verpakkingen

Transporteer en verzend temperatuurgevoelige goederen en levensmiddelen op de juiste manier. Of het nu gaat om een thermobox van polystyreen of een duurzame thermische verpakking van hennep en stro, ons assortiment zorgt ervoor dat lekkernijen, geneesmiddelen, farmaceutische producten en andere temperatuurgevoelige goederen goed zijn beschermd tijdens hun reis.

In de categorie Thermische verpakkingen bieden wij u producten van de volgende merken aan: BITO.

Wat is een thermobox?Een thermische verpakking is een goed afgesloten isolerende verpakking die geen warmte of koude doorlaat. Veel temperatuurgevoelige goederen moeten bij bepaalde temperaturen worden vervoerd en opgeslagen. Het is in dat geval belangrijk om de koudeketen nauwgezet te handhaven of om temperatuurgecontroleerde goederen te beschermen tegen afkoeling.Het koelingseffect kan worden geregeld met behulp van koelelementen. Dergelijke verpakkingen zijn daarom verplicht in de logistiek van de koudeketen. Temperatuurgevoelige goederen kunnen tot 96 uur worden gekoeld. Dit geldt voor zowel levensmiddelen als producten uit de lifesciencesector en voor geneesmiddelen of farmaceutische producten. Zelfs de verzending van diepvriesproducten kan worden gerealiseerd met een geschikte isolatiebox en toebehoren voor koeling.Welke thermische verpakkingen zijn er?Ons assortiment kartonnen vouwdozen en doosverpakkingen voor de levensmiddelenhandel volgens de richtlijnen en het transport van medicijnen die moeten worden gekoeld, is onderverdeeld in twee basiscategorieën:1. Thermoboxen voor verzending2. Isolatieboxen voor levering van warme/koude productenIsolatiedozen voor levering kunnen ook in een omdoos als pakket worden verzonden als de afmetingen geschikt zijn. Aangewezen thermische verpakkingen voor verzending maken nu echter gebruik van innovatieve materiaalideeën die een nieuwe impuls geven aan thermoboxen voor de levensmiddelenhandel, farmaceutische industrie en biowetenschappen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende materialen:  • Stro: soortgelijke isolatie als piepschuim en volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

  • Hennep: dezelfde prestaties als piepschuim, de boxen zijn zelfs geschikt voor diepvriesvervoer dankzij de uitstekende isolatie.

  • Thermoboxen en thermobox-sets van polystyreen combineren de voordelen van eenvoudige kartonnen dozen met de koelcapaciteit van thermische verpakkingen. De set is inclusief koelelementen.


Hoelang blijft voedsel warm of koud?Thermische verpakkingen als isolatieboxen voor levensmiddelen worden getest volgens DIN EN 12571. De specificaties hebben betrekking op kortdurend transport. De temperatuurdaling voor warm voedsel mag niet meer zijn dan tien graden Celsius in drie uur. Voor koud voedsel is dit zeven graden Celsius.Waar moet ik op letten bij het verzenden van verse levensmiddelen?

Bij bederfelijke goederen moet de koudeketen tijdens de hele verzendroute in stand worden gehouden. Voor verschillende producten gelden bepaalde bovengrenzen voor de temperatuurstijging. Om uw pakket veilig te verzenden moet u  • het product een paar graden onder de maximaal toegestane limiet verzenden,

  • het verpakken in een thermobox met koelelementen (temperatuur ongeveer –20 graden Celsius),

  • de koelelementen aan de zijkanten van het pakket verdelen en ze ook bovenop leggen,

  • de temperatuurgevoeligste producten in het midden verpakken,

  • luchtcirculatie in de verpakking met vulmateriaal voorkomen,

  • het pakket dienovereenkomstig labelen,

  • de snelst mogelijke verzendroute kiezen.


Wij geven u graag gedetailleerd advies over de juiste thermische verpakking of thermobox voor voeding en geneesmiddelen. Neem daarvoor gewoon contact met ons op.