Boor- en slaghamers

Voor het bewerken van harde materialen zijn boorhamers echte allrounders in het vak. Dankzij de beitel- en boorfunctie kunt u met slaghamers gemakkelijk metselwerk en beton openbreken. Of het nu gaat om een pneumatische boorhamer of een model met beitelfunctie – ontdek het aanbod van kaiserkraft hier!

In de categorie Boor- en slaghamers bieden wij u producten van de volgende merken aan: Bosch.

Boorhamers voor het bewerken van harde materialenVan hard beton tot sterke bakstenen: met boorhamers kunt u gemakkelijk gaten boren in resistente materialen. Ze komen zelfs door steen en metaal heen. Deze professionele elektrische gereedschappen hebben veel power en sparen zo uw kracht.Wanneer moet u een professionele boorhamer gebruiken?Een klopboormachine berust op een samenspel van mechanische impact en tegendruk van de gebruiker. Een boorhamer heeft daarentegen een slagmechanisme. Dankzij een axiale beweging en een slagenergie van ongeveer 3,2 joule werkt de boorhamer zich bijna vanzelf in het werkstuk. De gebruiker hoeft dus geen druk uit te oefenen, maar alleen de machine nauwkeurig te begeleiden. Voor bijzonder harde materialen zoals gewapend beton of metselwerk is een boorhamer de juiste keuze omdat deze de vermoeidheid van uw medewerkers vermindert. Een boorhamer is ook geschikt voor beitel werkzaamheden.Wanneer een (pneumatische) boorhamer kopen?Bij de keuze van boorhamers zijn naast de slagkracht, de stationaire snelheid en de mogelijke boordieptes ook doorslaggevend. Bovendien moet het gereedschap worden gekozen op basis van de ondergrond. Een pneumatische boorhamer is voornamelijk geschikt als u wilt boren of beitelen in beton, metselwerk, hout of metaal.Bovendien wordt beschermende uitrusting aanbevolen bij het gebruiken van een pneumatische boorhamer. Draag dus onder andere oogbescherming. Dit beschermt u tegen opdwarrelend stof en materiaalverwijdering. Als het metaal van het opzetstuk van de boorhamer met kracht op steen slaat, is dat bovendien luidruchtig. Gehoorbescherming wordt daarom ook aangeraden.Wilt u advies over de keuze van boorhamers? Wij helpen u graag: neem contact met ons op.
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Boor- en klopboormachines | Zuigers | Haakse slijpers | Verspaningsgereedschappen | Veiligheidsschoenen