Laboratoriumkasten, cleanroomkasten

In een laboratorium of cleanroom kan het niet hygiënisch genoeg zijn. Bestrijd deeltjes en besmetting – met laboratorium- en cleanroomkasten die echt doen wat ze beloven!

In de categorie Laboratoriumkasten, cleanroomkasten bieden wij u producten van de volgende merken aan: eurokraft basic.

Relevant
Aantal artikelen: 47

Laboratorium- en cleanroomkasten: nooit meer verontreinigingenMet conventionele stalen kasten komt u in streng gereglementeerde laboratoria en cleanrooms niet ver. U werkt er immers soms met gevaarlijke stoffen, moet besmettingen voorkomen en hebt veiligheid nodig voor uzelf en uw werkmateriaal. Alleen daarom al stellen wetgevers en het gezond verstand hoge eisen aan laboratorium- en cleanroomkasten.
Aan welke specificaties moeten laboratoriumkasten en cleanroomkasten voldoen?De grens tussen laboratorium en cleanroom is vaak niet duidelijk, maar de grens tussen een conventionele stalen kast en een kast voor laboratorium en cleanroom is dat wwel. In deze werkgebieden moeten de kasten de volgende kenmerken hebben:  • Bestaande uit roestvast staal (cleanroom) of met hars beklede spaanplaat (laboratorium)

  • Bestand tegen koude, hitte, vocht en chemicaliën

  • Absoluut hygiënisch

  • Gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten

  • Met mogelijkheden voor vloernivellering

  • Slijtvast en corrosiebestendig

  • Afsluitbaar of vergrendelbaar


Voor de opslag van bepaalde chemicaliën moeten extra milieukasten worden gebruikt of maatregelen worden genomen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen.
Wat is het verschil tussen laboratoriumkasten en cleanroomkasten?In een medisch laboratorium of uw kwaliteitsborging is de deeltjesconcentratie minder belangrijk dan de algemene preventie van een verontreiniging van uw monsters.Hoogwaardige laboratoriumkasten – van chemische laboratoriumkasten tot laboratorium-onderkasten – hoeven daarom niet van roestvast staal te zijn. Oppervlakken met melaninecoating zijn gemakkelijk en effectief te reinigen, terwijl met de in hoogte verstelbare legborden de kasten flexibel kunnen worden aangepast. Ook afsluitbaarheid is een wettelijke vereiste om ongeoorloofde toegang tot chemicaliën of monsters te voorkomen.In cleanrooms mogen deeltjes geen kans krijgen. Hoewel u dit voornamelijk bereikt via filter- en pompsystemen, vormen de cleanroomkasten een belangrijke pijler in het ruimteconcept. Slijtvaste oppervlakken die geen deeltjes of ziektekiemen van welke aard dan ook vasthouden, zijn hier onmisbaar. Roestvaststalen kasten die zo vlak mogelijk zijn gebouwd, zijn de juiste keuze.
Hoe vind ik de juiste laboratorium- en cleanroomkasten?Ons assortiment bij kaiserkraft weerspiegelt de huidige wettelijke status. Welk materiaal en welke laboratorium- of cleanroomkasten voor uw behoeften zijn goedgekeurd, kunt u duidelijk terugvinden in de toepasselijke richtlijnen, inrichtingsvoorschriften en regelgeving voor arbeidsveiligheid.Dat zijn onder andere DIN 14470 voor magazijnkasten en SN EN 14727 ’Laboratorium meubilair – Opslageenheden voor laboratoria – Eisen en beproevingsmethoden’. Voor cleanrooms geldt onder meer het technisch voorschrift VDI 2083 deel 4.1.Geen tijd om lang te lezen? Bekijk dan bijvoorbeeld ons inkoophandboek over het verschil tussen cleanroom en gecontroleerde ruimte, of ons inkoophandboek over de planning van laboratoriuminrichting. Wilt u het uzelf nog gemakkelijker maken? Neem dan gewoon contact met ons op!
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Telescooprails | Wandvitrines | Hoge kasten | Draadkorven | Lade-indelingen | Legbordstellingen | Pavoy stalen kasten