Werkplaatskasten

Het wensenlijstje voor een perfecte kast in de werkplaats is kort: hij moet slijtvast, robuust, overzichtelijk en speciaal gemaakt zijn voor de werkomgeving. We kunnen deze lijst nog verder inkorten: we willen een stalen werkplaatskast van hoge kwaliteit.

In de categorie Werkplaatskasten bieden wij u producten van de volgende merken aan: C+P, LISTA, eurokraft pro, ANKE, mauser, Pavoy, eurokraft basic, Wolf.

Relevant
Aantal artikelen: 327

Stalen werkplaatskast: zo kunt u echt aan de slag!Vonken, vuil en hard werken – In de werkplaats is het altijd druk. Minder hard werken omdat u bang bent de werkplaatsuitrusting te beschadigen? Dat kan echt niet! Met stalen werkplaatskasten houdt u niets meer tegen en vindt u snel alles wat u nodig hebt.Onze werkplaatskasten bieden bijzonder variabele uitrustingsmogelijkheden: naast de klassieke, in hoogte verstelbare legborden kunnen de kasten worden uitgerust met uitschuifbare legborden en laden. De goederen kunnen ergonomisch opgeborgen en weer eruit gehaald worden. Met behulp van lade-indelingensets kunnen kleine onderdelen in laden worden opgeborgen – zelfs tussen grote opgeslagen goederen!
Stalen kasten voor werkplaatsen – de beste materiaalkeuzeStaal is vrijwel onverwoestbaar en zeer sterk. Daarom kunt u in een werkplaatskast ook zware onderdelen of elektrisch gereedschap opbergen. Metalen werkplaatskasten beschermen de inhoud tegen vuil en hitte, tegen omgevingsinvloeden en dankzij sluitingsmechanismen ook tegen diefstal.Afhankelijk van het model kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt als materiaalkast met een smal grondvlak, als gereedschapskast direct naast de werkbank of als werkstation met een groot werkblad.Staal is van nature ook duurzaam. Het kan gemakkelijk worden gerecycled en is een gewild materiaal in de materiaalkringloop. Maar tot het zover is, gaat uw werkplaatskast nog vele werkdagen mee. Omdat de voordelen ervan overtuigend zijn:  1. Onderhoudsarm, gemakkelijk te reinigen en duurzaam – de behoefte aan vervanging is aanzienlijk lager.

  2. Legborden en scheidingswanden kunnen worden verplaatst of worden aangepast aan de opslagbehoeften.

  3. Met magazijnbakken enz. kunnen ook kleine onderdelen worden opgeslagen.

  4. Met schuifdeuren past hij zelfs in de kleinste nis.

  5. De kasten zijn leverbaar in talloze uitvoeringen, afhankelijk van de behoefte en de mogelijke inhoud.Hoe kies ik werkplaatskasten en waar moet ik op letten?Onze modellen van merken als EUROKRAFTpro zijn ontworpen voor een groot aantal werkomgevingen en kunnen behalve in de werkplaats ook in het hele bedrijf worden geplaatst. Bij de keuze van uw werkplaatskasten met laden en vakken moet u echter rekening houden met het totale gewicht.Zwaarlastkasten voor bijvoorbeeld werkplaatsen hebben niet alleen een hoog eigen gewicht, maar bij volle belading wordt dit gewicht nog eens aanzienlijk vermenigvuldigd. Controleer daarom of de vloer op de opstelplaats bestand is tegen dergelijke belastingen. Het controleren van het vakdraagvermogen kan schade voorkomen.Vooral vleugeldeurkasten met een smal grondvlak hebben een zeker kantelrisico. Met een diepte of breedte van 50 tot 60 cm moet u de werkplaatskast verankeren in de vloer of de muur. Dit beïnvloedt ook de keuze van de kast en de locatie. Voor de opslag van waterverontreinigende stoffen bevelen we onze opslagkasten voor gevaarlijke stoffen aan. En voor de opslag van gevaarlijke stoffen in opvanglegborden gelden aparte voorschriften, afhankelijk van de aard van het model. Houd bovendien rekening met de algemene veiligheidsniveaus en verzekeringseisen. Universele stalen kasten voor de werkplaats met slot voldoen aan het veiligheidsniveau S1 of S2 volgens DIN EN 14450. Dit betekent dat ze voldoen aan de basiseisen voor inbraakbeveiliging en bijvoorbeeld als garderobekast kunnen worden gebruikt.Graag geven we u meer gedetailleerde informatie over de exacte pasvorm van de werkplaatskast en de plaats van gebruik. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen.
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Telescooprails | Wandvitrines | Kledingkasten | Hangmappenladen | Draadkorven | Hoge kasten | EUROKRAFTpro kantoorkasten