Inbusdoppen

Of het nu gaat om vast- of losdraaien, met een dopsleutelset draait u altijd goed. Inbusdoppen zijn erg krachtig. Om ervoor te zorgen dat uw werknemers hier ten volle van kunnen profiteren, bieden wij een breed assortiment aan inbusdoppen, van zeskant tot TORX®.

In de categorie Inbusdoppen bieden wij u producten van de volgende merken aan: KS Tools, VIGOR.

Inbusdoppen – opgezet en losgedraaidOntevredenheid met de status quo leidt vaak tot baanbrekende uitvindingen. Het beste voorbeeld hiervan is de Amerikaanse ingenieur Joseph Johnson en zijn collega William Seidemann. Omdat ze genoeg hadden van de vele verschillende moersleutels die de auto-industrie nodig had, ontwikkelden ze in 1920 de inbusdop. Inbusdoppen vind u in deze dopsleutelsets. Inbusdoppen, in set of alleen, zijn gebaseerd op een eenvoudig principe, maar hebben een krachtig effect.Het krachtige effect van inbusdoppen en dopsleutelsets van professionele kwaliteitLaten we beginnen met de voordelen van inbusdoppen:  • Ze kunnen moeren en bouten op moeilijk bereikbare plaatsen losdraaien.


  • De bithouder hoeft maar één keer te worden gemonteerd. Dit beschermt de schroef.


  • In tegenstelling tot een accuschroevendraaier, zal een dopsleutel met verlengstuk niet te hard aandraaien.Strikt genomen is er nog een vierde voordeel: zoals veel klassiek gereedschap hebben ook inbusdoppen geen toeters en bellen. Alles wat u nodig heeft, is de juiste inbusdop, en eventueel een dopsleutel met verlengstuk of een dopsleutel met ratel. Werkhandschoenenkunnen voorkomen dat het sleutelen sporen op uw handen achterlaat.Tips voor het kiezen van de maat van de inbusdoppenDe inch-maat van inbusdoppen geeft informatie over op welke dopsleutel de inbusdop past en voor wat voor werk het geschikt is:1/4'' is vooral voor kleine reparaties op zeer moeilijk bereikbare plaatsen.1/2'' daarentegen is de favoriete inbusdop voor het verwisselen van banden en vele werkzaamheden aan grotere machines. Is iets ertussenin ideaal? Kies voor 3/8''. Zodra u de inch-maat hebt vastgesteld, hoeft u alleen nog maar een uitvoering te kiezen. Bij kaiserkraft vindt u niet alleen binnenzeskant, maar ook TORX®, 5-ster profiel, twaalfkant en nog veel meer modellen. Alles in vele verschillende afmetingen, afzonderlijk of in praktische inbbusdoppensets of dopsleutelset van professionele kwaliteit.Hoe gebruikt u een dopsleutelset?Het blijft opletten op de productbeschrijving als u een slagschroevendraaier wilt gebruiken. Hier wordt aangegeven of de inbusdop geschikt is voor handbediening of machinale bediening. Als u toch bezig bent: Kijk dan ook eens naar onze grote selectie van ander handgereedschap; van tangen tot haakse moersleutels. Voor het handig opbergen van gereedschap en toebehoren vindt u gereedschapswagens, en werkbanken. Vergeet u ook uw schroevendraaiers en bits niet? Of kies voor een gereedschapsset als u uw gereedschap liever in een keer aanschaft. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust!