Schuurmachines, schaafmachines

Voor professionele houtbewerking: elektrische schuurmachines en schaven maken het werken met hout gemakkelijker. Terwijl een vlakschuurmachine het oppervlak van het natuurlijke materiaal glad maakt, verwijdert een schaaf hele lagen. Ontdek de selectie in de onlineshop op kaiserkraft!

In de categorie Schuurmachines, schaafmachines bieden wij u producten van de volgende merken aan: Bosch.

Schuurmachines en schaven: voor efficiënte houtbewerkingHout is een tijdloos materiaal. Met elektrische schuurmachines en schaven uit het professionele segment wordt houtbewerking eenvoudig en efficiënt. Met de moderne modellen maakt u het houtoppervlak in een handomdraai glad.Wat is het verschil tussen schaven en slijpen?Slijpers en schaven maken houtoppervlakken glad en zorgen voor een aantrekkelijk natuurlijk uiterlijk. Ook bereiden ze het hout voor, zodat vernissen of beschermende coatings kunnen worden aangebracht. Hoewel het resultaat vergelijkbaar is, verschillen beide elektrische gereedschappen voor houtbewerking in hun werkwijze.Schuurmachines werken met een slijpschijf met korrel die het hout afhankelijk van de korrel opruwt en in kleine eenheden verwijdert. Het handige elektrische gereedschap is nauwkeurig en ook geschikt voor kleine oppervlakken. Schuurmachines bereiden het hout voor op oliën, lazuren en dergelijke – omdat geschuurde stukken hout deze beter opnemen.Elektrische schaven daarentegen verwijderen het oppervlak van stukken hout laag voor laag. Geschaafde oppervlakken glanzen dus mooi en voelen glad aan zonder verdere behandeling. Schaven zijn ook geschikt voor het efficiënt verwijderen van oude vernislagen. Daarom worden ze meestal gebruikt voor grotere stukken hout.Wat is belangrijk bij de keuze van slijpers?Als u hoeken of randen glad wilt maken, is een vlakschuurmachine een geschikte keuze. De reden: de oscillerende slijpplaat verwijdert slechts weinig materiaal. Excentrische schuurmachines daarentegen hebben een hogere afname door de roterende beweging van de ronde slijpplaat. Ze zijn geschikt voor het slijpen van grotere oppervlakken.Er is een reden dat professionele schuur- en schaafmachines meestal geen oplaadbare accu hebben. Ze moeten namelijk continu presteren. Let bij de aanschaf op het toepassingsgebied waarvoor de schuur- en schaafmachines zijn ontworpen. Afhankelijk van het te bewerken materiaal, de gemiddelde oppervlaktegrootte en de vorm van de werkstukken zijn verschillende modellen geschikt. Stem ook de slijpschijven af op het apparaat.Wilt u advies over het kopen van schuurmachines en dergelijke? Neem dan contact met ons op. Ons vriendelijke serviceteam helpt u ook graag bij het kiezen van ander elektrisch gereedschap – van haakse slijpers tot boormachines.
Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Boor- en slaghamers | Werkplaatslampen | Werkbanken | Oogbescherming | Werkhandschoenen | Borstels en vijlen