Terug
Inkoophandboek Milieu

Onderdelenreinigers

De netheid van onderdelen speelt een belangrijke rol in werkplaatsen en onderhoudsafdelingen van productiebedrijven en in de grootindustrie en wordt beschouwd als een kwaliteitskenmerk. Het hoofddoel is een hoog niveau van reiniging te bereiken op een zo kosteneffectief mogelijke wijze en met minimale risico's voor mens en milieu. Onderdelenreiniging vergemakkelijkt het reinigen van gereedschappen en machineonderdelen in elke branche, zoals fabricage, productie, onderhoud en servicewerkplaatsen.

Met reinigers voor kleine onderdelen/parts cleaners verwijdert u veilig, efficiënt en op een milieuvriendelijke manier vet en olie van bijvoorbeeld machineonderdelen. Hier kunt u meer te weten komen over hoe reinigers voor kleinmateriaal/onderdelen werken, wat de verschillen zijn tussen de verschillende varianten en wanneer welk type reiniger de juiste keuze is.

Waarvoor heeft u onderdelenreinigers nodig?

Onderdelenreinigers worden specifiek gebruikt om vet, olie en vuil te verwijderen. Zij worden vaak gebruikt voor machineonderdelen of gereedschappen.

Twee aspecten staan daarbij op de voorgrond:

  • Een grondige, snelle en arbeidsbesparende reiniging van kleine delen/onderdelen
  • Een veilige en milieuvriendelijke omgang met gevaarlijke stoffen zoals oplosmiddelenOnderdelenreinigers helpen ook om te voldoen aan de milieuvoorschriften die in het bedrijf gelden bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke stoffen lekken.

Onderdelenreinigers kopen: inkoophandboek ler

Hoe werken onderdelenreinigers?

Onderdelenreinigers zijn er in verschillende varianten:

De juiste onderdelenreiniger vinden – Tips

Voor de selectie van onderdelenreinigers is het raadzaam de volgende essentiële vragen te beantwoorden:

  • Hoe vaak moeten kleine delen/onderdelen in uw bedrijf worden gereinigd?
  • Wat voor onderdelen zijn het en hoe groot zijn ze?
  • Werkt u met licht ontvlambare vloeistoffen?
  • Om wat voor soort vervuiling gaat het?

Als het reinigen van kleine delen/onderdelen tot de dagelijkse werkzaamheden in uw bedrijf behoort, is een reinigingstafel onontbeerlijk. Voor sterk vervuilde onderdelen met complexe geometrieën is een onderdelenwasmachine of een apparaat voor ultrasone reiniging een goede keuze. Plunjerkannen zijn ideaal voor veilig werken met ontvlambare vloeistoffen.

Belangrijk: bij de keuze van reinigingstafels moet ook rekening worden gehouden met factoren zoals de draagkracht en de afmetingen van het werkoppervlak, vooral als u zware en volumineuze onderdelen wilt reinigen. In grotere werkplaatsen of assemblagehallen zijn mobiele reinigingstafels ideaal.

Onze topproducten uit dit handboek
Relevant
Aantal artikelen: 29