Terug
Inkoophandboek Opslag

Hoe vindt u het juiste stellingsysteem voor uw magazijn?

Kunt u moeilijk stelling nemen? Dacht u dat u alles wist over stellingsystemen, maar bent u gewoon een beetje onzeker geworden over uw keuze? Of bent u gewoon benieuwd welke stellingoplossingen er op de markt zijn waar u misschien nog niet eerder aan gedacht heeft? Wat het ook is dat u zojuist deed klikken op ons inkoophandboek voor magazijnstellingen, hier vindt u de antwoorden die u zoekt!

De juiste vragen stellen

Waarschijnlijk heeft u, begrijpelijkerwijs, het idealistische beeld dat u nu alleen nog maar 'met uw vingers hoeft te knippen' en wij laten u de opslagrekken zien die perfect op uw wensen en werkzaamheden aansluiten.

Maar helaas moeten we u daarin teleurstellen, want de bal ligt op de eerste plaats bij u. Voordat u op zoek gaat naar het perfecte nieuwe stellingsysteem, moet u eerst goed nadenken over wat u eigenlijk wilt en dat lukt het beste met de volgende typische controlevragen. Zo vindt u stap voor stap de perfecte oplossing:

  • Wat wilt u opslaan? Pallets, gaasboxen, kartonnen dozen, lange goederen, stukgoederen …
  • Hoe groot en zwaar is uw voorraad?
  • Hoeveel ruimte is er beschikbaar en hoeveel ruimte heeft u nodig?
  • Welke goederen worden vaak gebruikt en moeten daarom gemakkelijk toegankelijk zijn, welke minder?
  • Wat is de omloopsnelheid?
  • Wilt u uw magazijn volledig opnieuw inrichten of een bestaand stellingsysteem uitbreiden?

De details in acht nemen

Zeker geen verrassing: de keuze voor een nieuw stellingsysteem moet goed doordacht zijn. Naast het juiste type stellingsysteem voor het magazijn er nog vele andere factoren die het succes of falen van uw magazijn bepalen. We willen er hier drie aan u voorleggen:

OVERWEEG GOED ...

... voor u een beslissing neemt. Het maakt niet uit welk stellingsysteem het uiteindelijk wordt: U moet zich ervan bewust zijn dat u een vrij bepalende beslissing neemt, omdat de verschillende merken en stellingseries niet altijd gemakkelijk te combineren zijn. Daarom onze tip: Vraag ons bij twijfel gewoon om advies, wij weten wat bij elkaar past en helpen u graag verder!

Neem contact met ons op.

EEN GOEDE PLANNING MAAKT HET VERSCHIL

Uiteraard bent u van harte welkom om uit ons assortiment de modernste, beste en duurste stellingen te kiezen. Maar dat zal u niet veel goeds opleveren als u niet heeft nagedacht over hoe de omloopsnelheid en werkprocessen in uw magazijn zijn en hoe u de beschikbare ruimte wilt gebruiken. Dus waarom laat u ons niet daarbij helpen? We houden ervan om de indeling te maken voor magazijnen!

Neem contact met ons op.

ZONDER JOU BEN IK VERLOREN

Zoals een auto zonder banden, zoals soep zonder zout … dat geldt ook voor een magazijnstelling zonder de juiste toebehoren. Of het nu gaat om verbindingen, legborden, dwarsbalken, scheidingswanden, aanrijdbeveiliging of etikettering van stellingbakken. Met de juiste uitrusting kunt u uw magazijnstellingen nog beter aan uw behoeften aanpassen. En dat is wat het perfect maakt.

Naar onze toebehorenproducten

Andere magazijnartikelen op voorraad

UW ZOEKAGENTEN OP PAD STUREN

Als u op dit moment in onze shop op zoek bent naar een geschikt stellingsysteem, zorg er dan voor dat u de filteropties gebruikt. Deze maken het veel gemakkelijker om uw nieuwe stellingen te vinden: Naast de standaard beperkingen op het gebied van prijs, kleur, afmetingen en gebruikte materialen, kunt u de meeste van onze modellen ook zoeken op basis van de volgende criteria:

  • Maximaal vakdraagvermogen of maximale veldlast
  • Soort stelling: aanbouwstelling, basisstelling, enz.
  • Aantal vakken of legborden
  • Lengte van de dwarsbalk

HET JUISTE STELLINGTYPE VINDEN

Hieronder hebben we de meest karakteristieke kenmerken van de meest voorkomende soorten stellingen kort en compact voor u samengevat, zodat u een goed eerste overzicht krijgt van welk type rekken het beste is voor welk type goederen. Meer informatie over de voor- en nadelen van de afzonderlijke stellingen vindt u in de betreffende categorieën!

Voor alles wat veel weegt: ZWAARLASTSTELLINGEN

Bij dit type stellingen is geen grote verklaring nodig: zware stellingen zijn altijd de beste keuze als u goederen met een hoog eigengewicht wilt opslaan. Natuurlijk zijn ze ook perfect als u veel kleinere goederen heeft, die alles bij elkaar een behoorlijk gewicht hebben, vele kleintjes maken tenslotte ook een grote. Daarom is dit stellingtype uiterst sterk, geen wonder gezien de soms ongelofelijk hoge legbord- en veld lasten. Sterk, sterker, zwaarlaststelling!

Naar de zwaarlaststellingen

Voor alles wat lang is: DRAAGARMSTELLINGEN

Houten latten, buizen, platen, planken, stangen … er zijn tal van opslaggoederen die eenvoudigweg niet in klassieke standaard stelling passen. Voor deze speciale gevallen is de draagarmstelling gecreëerd waarin de goederen zowel verticaal als horizontaal kunnen worden opgeslagen. Dit stellingtype wordt bijvoorbeeld gebruikt in de autoproductie of in de meubelproductie; extra functies zoals afrolbeveiliging e.d. zorgen ervoor dat alles precies daar blijft waar het hoort.

Naar de draagarmstellingen

Voor alles wat omvangrijk is: BREEDVAKSTELLINGEN

Te groot, te dik, te vreemd gevormd, te onbeheersbaar? Allemaal vreemde woorden voor onze brede stellingen. Dit stellingtype is altijd de juiste keuze als het gaat om goederen in XXXL-formaat. Dankzij de extra brede vakken en het hoge laadvermogen per etage kunnen zelfs zeer omvangrijke goederen eenvoudig worden opgeborgen. De eenvoudige insteekconstructie zorgt tegelijkertijd voor een hoge mate van flexibiliteit. Dat gaat niet? Dat gaat wel!

Naar de grote breedvakstellingen

Voor maximale flexibiliteit: INHAAKSTELLINGEN

Oh, was alles maar zo eenvoudig: Inhaakstellingen kunt u snel en eenvoudig zonder gereedschap monteren en zonder problemen uitbreiden, ombouwen en combineren. Hoezeer uw magazijn ook verandert: uw inhaakstellingen veranderen altijd mee.

Naar de inhaakstellingen

Voor snel orderverzamelen: PALLETSTELLINGEN

Zeer populair, zeer wijdverbreid: onze palletstellingen. Centrale kenmerken: Ze kunnen direct worden geladen en gelost, bijvoorbeeld met een vorkheftruck, en hebben in de regel geen extra legborden, omdat de europallets, gaasboxen etc. direct op de draagbalken worden geplaatst. Een echte klassieker bij magazijninrichting!

Naar de palletstellingen

Voor kleine onderdelen en C-onderdelen: STELLINGEN VOOR BAKKEN

De perfecte magazijnstellingen voor alle orderfanaten en organisatiespecialisten: onze stellingen voor bakken en kleine onderdelen. Ze maken een hoog opslagvolume in de kleinste ruimte mogelijk en zijn bij uitstek geschikt als onderdelenopslag voor de materiaalvoorziening in productie, montage e.d. lang zoeken hoeft niet meer!

Naar de stellingen voor bakken

Van afzonderlijke componenten via de verschillende toepassingsgebieden tot de vijf absolute topvoordelen: In ons inkoophandboek hebben we alles samengevat wat u absoluut moet weten over inhaakstellingen. Nu informatie inwinnen over stellingsystemen...

Onze topproducten uit dit handboek
Relevant
Aantal artikelen: 760
Onze topcategorieën uit dit handboek