Inventarisatie efficiënt plannen en uitvoeren

2022/09/28

Zodra de zomervakantie voorbij is, verschijnen er in veel supermarkten al kerstversieringen. Zelden heeft men op dit moment al zin in kerstmannen van taaitaai of chocolade. Toch is het elke keer weer verbazingwekkend hoe snel het einde van het jaar plotseling nadert. Is de schijnbaar voorbarige verschijning van kerstversieringen misschien eerder een perfect voorbeeld van een uitstekende planning?

Hoe goed is uw bedrijf voorbereid op de uitdagingen waar het elk jaar voor staat? Terugkerende opgaven aan het eind van het jaar, zoals inventarisatie, zullen voor veel bedrijven geen grote verrassing zijn. Toch wordt in de meeste bedrijven het einde van het jaar vooral gekenmerkt door tijdsdruk en stress. Waarom bereid u zich dit jaar niet vroeger voor op de regelmatig terugkerende inventarisatie?

In dit artikel leest u alles wat u moet weten voor een efficiënte planning en vlotte uitvoering van uw inventarisatie. Ten eerste verduidelijken we enkele veelgestelde vragen over het onderwerp inventarisatie.

Waarom inventarisatie?

Soorten inventarisatie

Er zijn verschillende manieren om te inventariseren. Zorg er echter wel voor dat u weet welk type inventarisatie geschikt is voor uw bedrijf. Voor soorten inventarisatiesoorten met tijdsverschuiving moet u ervoor zorgen, dat uw voorraadbeheersysteem nauwkeurig beheerd wordt. Een permanente inventarisatie mag niet worden gebruikt om aan bederf onderhevige goederen te inventariseren.

Tips van de expert

Zo lukt het bij de planning en uitvoering van de inventarisatie

Hieronder vindt u enkele praktische tips voor een optimale planning en implementatie van uw volgende inventarisatie:

Controlelijst

Het optimale voorraadschema

Is er nog genoeg tijd tot de balansdatum? Toch mag u de voordelen van een goede voorbereiding niet onderschatten. De volgende checklist helpt u bij het efficiënt plannen van uw volgende inventarisatieproces.

Inventarisatie efficiënt plannen mg$

Nog andere vragen?

Met deze planning staat niets een optimaal georganiseerde inventarisatie dit jaar in de weg. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om gratis contact met ons op te nemen.